Fyspass

Fyspass1
Löpkapacitet och en stark bål utgör basen i många idrotter och är förutsättningar för prestation. Därför har vi på Elitrehab valt att jobba med just dessa fysiska kvalitéer och låta våra idrottare komplettera sin rehab med dessa fyspass för att lära sig och utvecklas för att komma tillbaka starkare och mer förberedda för sin idrott efter avslutad rehabperiod. Tillsammans med oss i teamet på Elitrehab.lär du dig mer om din kropp, hur du kan prestera bättre och förebygga nya skador.

Vill du också ta chansen att vara med? Skicka ett mail till oss info@elitrehab.com

Måndag 17.00 Hall C

Starkare, snabbare, rörligare löpare! Vi tränar med fokus på specifik löpfunktion. Vårt mål är att du skall träna de kvalitéer som man i löpning behöver för att kunna springa med en god teknik hela vägen in i mål. Vi vill också att du lär dig hur du kan komplettera din löpträning med bra övningar som du själv kan använda ihop med din löpträning eller annan idrott. Därför är vi noga med teknik så att du lär dig röra dig på rätt sätt för att få ut så mycket som möjligt av din träning.

Instruktör: Marie Larsson,sjukgymnast specialiserad på idrottsskador.

Under hösten har vi ett säsongsbetonat upplägg av fyspasset för löpfunktion. Vi inleder med fokus på rörlighet, balans och kontroll för att skapa förutsättningar för att kunna träna ordentlig styrka med bra teknik med början på året 2017. Under mars och framåt fortsätter vi att stegra med spänst och explosivitet för att när lopp- och tävlingssäsongen drar igång fokusera på att behålla de kvalitéer vi byggt upp och varva med core och rörlighet. Innan sommaruppehållet  avslutar vi med utomhusträning för att du skall veta hur du bibehåller dina fysiska kvalitéer själv under sommaren.

TEMAPASS UNDER VÅREN 2017
22 MAJ YOGA för löpare – Underhåll din rörlighet för att utvecklas som löpare. Fantastiska Susanna Eckerstein som ledare
19 JUNI Vi tränar utomhus vid Hovås Kallbadhus. Dom som vill springer ut. Avslutas med bad och fika.

För mer information, håll utkik på vår hemsida, Facebook och Instagram.

Onsdag 17.15 – Hall D (återkommer i höst)

CORE för idrottare. Här tränar vi rörlighet, bålkontroll och styrka med fokus på att du som motionär och idrottare med ryggbesvär och/eller andra skador skall bli starkare och få bättre kontroll på bålen samt öka kraftutvecklingen i armar och ben. Vi tränar på en för dig anpassad nivå där vi utmanar med kontroll och där du får bra feed-back på teknik. Passet är upplagt som ett traditionellt gruppträningspass.

Instruktör: Jennie Persson, sjukgymnast specialiserad på idrottsskador

Anmälan till våra grupper och frågor skickas till: info@elitrehab.com
Fyspass2