Fyspass

Fyspass1
Löpkapacitet och en stark bål utgör basen i många idrotter och är förutsättningar för prestation. Därför har vi på Elitrehab valt att jobba med just dessa fysiska kvalitéer och låta våra idrottare komplettera sin rehab med dessa fyspass för att lära sig och utvecklas för att komma tillbaka starkare och mer förberedda för sin idrott efter avslutad rehabperiod. Tillsammans med oss i teamet på Elitrehab.lär du dig mer om din kropp, hur du kan prestera bättre och förebygga nya skador.

Vill du också ta chansen att vara med? Skicka ett mail till oss info@elitrehab.com

Måndag 17.00 Hall C – Starkare, snabbare, rörligare löpare!

Vi tränar med fokus på specifik löpfunktion. Vårt mål är att du skall träna de kvalitéer som man i löpning behöver för att kunna springa med en god teknik hela vägen in i mål. Vi vill också att du lär dig hur du kan komplettera din löpträning med bra övningar som du själv kan använda ihop med din övriga träning. Därför är vi noga med teknik så att du lär dig röra dig på rätt sätt för att få ut så mycket som möjligt av det du gör.

Instruktör: Marie Larsson,fysioterapeut specialiserad på idrottsskador.

Vi ett säsongsbetonat upplägg av fyspasset för löpfunktion. Vi inleder med fokus på rörlighet, balans och kontroll för att skapa förutsättningar för att kunna träna tuff styrka med bra teknik i början på året 2018. Under mars och framåt fortsätter vi att stegra med spänst och explosivitet för att när lopp- och tävlingssäsongen drar igång fokusera på att behålla de kvalitéer vi byggt upp och varva med core och rörlighet. Innan sommaruppehållet  avslutar vi med utomhusträning för att du skall veta hur du bibehåller dina fysiska kvalitéer själv under sommaren.

BÖRJAR IGEN 15/1 2018

För mer information, håll utkik på vår hemsida, Facebook och Instagram.

Onsdag 17.15 – Hall D – Core och rörlighet för idrottare.

Här tränar vi rörlighet och core med fokus på att du som idrottare/motionär skall bli starkare och få bättre kontroll på bålen och bli rörligare där det behövs. Vi jobbar på att ge bra feed-back på teknik eftersom hemligheten bakom att kunna få ut mer av träningen och bli starkare handlar om hitta rätt muskel och teknik. Eftersom varje idrott är unik och behöver utveckla olika kvalitéer har vi olika idrottstema t.ex core och rörlighet för cyklister, triathleter, handbollsspelare osv. Håll utkik på vår blogg och i sociala medier för mer info

Instruktör: Jennie Persson, fysioterapeut specialiserad på idrottsskador

Anmälan till våra grupper och frågor skickas till: info@elitrehab.com
Fyspass2