ELIT BIKE

Vill du förbättra din prestation på cykeln eller besväras du av skador? Vi på ElitRehab erbjuder en rad åtgärder för att lyfta din prestation till nästa nivå oavsett om du är elit eller motionär.

Bredvid skadeförebyggande åtgärder och rehabilitering har vi också nu utökat vår avdelning med bikefit. Med hjälp av vår spetskompetens inom cykelspecifik biomekanik, kan du utöver att bygga en starkare cykelkropp, nu också optimera din sittposition för att få ut mera kraft i varje pedaltramp. Med bakgrund i forskning och gedigen erfarenhet av att jobba med fysiska bedömningar av cyklister på alla nivåer, vågar vi kalla oss Sverige ledande i idrottsmedicinska åtgärder för cyklister.

Screening

Vad innebär Elitrehabs cykelspecifika screening?

Ett testbatteri som är testat och utvecklat för att ge en översikt över kroppens förutsättningar för optimal cykelteknik. Syftet är att kartlägga fysiska obalanser och svaga länkar som kan ge försämrad prestation och öka risken för skador. 

Varför skall man göra en screening?

Vill du veta vad du behöver träna på för att bli bättre och undvika att lägga onödig tid på övningar som inte ger dig optimal träningseffekt. Spara tid och öka din träningseffektivitet med vårt målriktade styrke- och rörlighetsprogram för cyklister, där övningarna är baserade på resultaten i screeningen och specialanpassade efter just dina behov och säsong.

Screeningen innehåller:

IMG_3047 (1)

Test av cykelspecifik rörlighet, rörelsekontroll och styrka. Du får återkoppling direkt och genomgång av övningar att komma igång med. Därefter bokar vi tid för genomgång av ett träningsprogram med syfte att förbättra din cykelfysik och dina förutsättningar för en optimal teknik

Du behöver ta med korta/tighta träningsbyxor, t-shirt och träningsskor Besöket beräknas ta ca 90minuter.

Pris 1 500:-

Bikefit

Vad är Elitrehabs bikefit?

Här får du göra en analys av din sittposition på din landsvägs-, tempo- eller tricykel med syfte att förbättra arbetsekonomin och minska risken för skador. Bikefiten utgörs av Wenche som är vidareutbildad fysioteraputer inom idrottsmedicin och cykelpositionering och har ett brinnande intresse för prestationshöjande insatser inom cykelsporten. 

Varför skall man göra en bikefit?

Med en bikefit optimerar vi din sittposition utefter dina fysiska förutsättningar. 

Elitrehabs bikefit innehåller:

  • Analys av sittposition på cykeln på Computrainer med Dartfish 2D system
  • Fysisk bedömning av cykelspecifik rörlighet och styrka med syfte på cykelposition.
  • Korrigering av sadelposition/reach.
  • Korrigering av pedal/sko interface med ev. distanser eller kil.
  • Bedömning och rekommendation av längd/grad styrstam
  • Analys av rundtramp med hjälp av spinscanfunktionen hos Computrainern.

Besöket beräknas ta ca 90 minuter.

Pris 1 500:-

Uppföljning (efter screening/bikefit)

Genomgång/uppföljning av träningsprogram utifrån screeningen. Uppföljning av bikefit (korrigering av inställningar, feedback på sittposition)

Pris 500:- /30min

Prolevel paket 

Kombinationspaket där du gör screening och bikefit (se specifikation på varje enskild beskrivning). Kan bokas som en tid eller två separata tillfällen.

Känner du dig osäker på cykelinställning och din cykelspecifika styrka och rörlighet kommer detta paket att lyfta dig till nästa nivå. Du får en ordentlig genomgång av dina fysiska förutsättningar som cyklist, vad du behöver träna på för att prestera bättre och skada dig mindre och en bikefit med optimering av sittposition med våra cykelspecialiserade fysioterapeuter. 

Prolevel paket innehåller: 

  • Screening (se specifikation)
  • Bikefit (se specifikation)
  • Genomgång av säsonganpassat uppstartsprogram

Besöket beräknas ta sammanlagt ca 2.5 timmar. 

Pris: 2 500:- 

Dela / Skriv ut denna sida