Tester / Screening

“Signs before symptoms”

På Elitrehab kan du göra en funktionsscreening. Det är viktigt för att tidigt kunna identifiera om du har någon svaghet som håller dig tillbaka prestationsmässigt eller som kan öka risken för skada i den idrott du håller på med.Perfekt att göra under försäsong för att få ett individuellt och idrottsspecifikt program att utgå ifrån i uppbyggnadsträningen.

Testerna är anpassade efter idrottens kravprofil och tar hänsyn till de specifika riskmoment som finns i den aktuella sporten. I simning,  handboll och badminton är det till exempel viktigt att se över axelns funktion för att denna inte ska överbelastas under idrottsutövning medan man både i cykel och löpning behöver ha en välfungerande sätesmuskulatur som både kan utveckla kraft och hålla bäckenet i rätt läge. Spelar man fotboll ökar risken för en korsbandsskada om man inte kan kontrollera sitt knä under landning. Det är sådana saker som vi på Elitrehab har specialkompetens att titta efter och som vi testar i funktionsscreeningen.

Du får en sammanställning av ditt testresultat och förslag på träning och specifika åtgärder för att förbättra ditt utgångsläge inför säsongen. Vill du optimera dina förutsättningar för att kunna träna utan skador och tävla för att komma hela vägen in i mål – då rekommenderar vi dig att kontakta oss för en funktionsscreening. Du kan göra den individuellt eller tillsammans med hela ditt lag/din klubb.

GRUNDPRIS (Screening och övningsförslag) 1 495:-

Läs mer om tester/screening under sektionen Elit Sports

För specifika, filmade löpanalyser samarbetar Elitrehab med Salming RunLab http://runlab.salming.com/in-swedish/ och Qualisys http://www.qualisys.com/runninganalysis/analysis/

Är du intresserad? Skicka en förfrågan till oss: info@elitrehab.com

Dela / Skriv ut denna sida