Positivt tänkande med Olof Röhlander och Jesper Parnevik

juni 10, 2013

Skall man nå framgång inom sitt område och ta sig närmre sitt mål har det en avgörande betydelse hur man tänker och hur man förhåller sig till med- och motgångar. Två som redan varit där och nått den absoluta eliten inom sina områden är Olof Röhlander (bordtennis) och Jesper Parnevik (golf). Båda pratade om positivt tänkande när Bestseller anordnade konferens på Svenska Mässan den 4e juni. Elitrehab var på plats och lyssnade.

Tips från Olof – Hur blir man en vinnarskalle?

  • Ta en chans! Kan inte vinna om det inte finns ett alternativ
  • Sätt upp orealistiska mål. Mål ska vara inspirerande, inte realistiska. Om det blir som man tänkt sig – vad har du då tänkt dig?  Motgångar har ett värde. Det är dom som kan bli upptakten till något nytt, något bättre. Ofta är det så att om du varit djupt ner i en motgång så känns medgången/vinsten mycket bättre och härligare när den väl kommer.
  • Om det händer något som motarbetar ens målsättning , låt det rinna av och gör en kul grej av det.
  • Fundera ut vilken som är din ”trigger”? Vad det är som får igång dig? Vad får dig att brinna för det du vill? För en fotbollsspelare kan det vara doften av gräs, för en cyklist fartvinden och för någon annan en riktigt bra låt.

Tips från Jesper   – så når du världstoppen

  • Om du har ett mål dit du vill nå får du inte bli nöjd, känna att du trivs så bra med lagkamraterna så att du stannar kvar även om du fått chansen att gå vidare, till ett annat lag på en högre nivå. Du måste vara hungrigare än så för att nå den absoluta eliten.
  • Fokusera på det du gör och skall göra för stunden för att inte påverkas av det som händer runt ikring.  Jesper berättar hur han tänkte ett slag i taget för att inte gå händelserna i förväg, ta ut segern i förskott och påverkas av det mentalt. 
  • Om ingenting annat funkar – slappna av och ha kul

Elitrehab uppmanar dig att ta en chans denna veckan – att göra något som du  kanske inte gjorde förra veckan för att se om du med det kan nå lite längre.
”If you always do what you´ve always done you will always get what you always got” Henry Ford

Kanske kommer du på måndagspasset där vi utmanar dig att orka lite mer, bli lite starkare, hoppa lite högre. Du väljer om du vill ta chansen – välkommen (17.00-18.00. Anmälan: info@elitrehab.com)