Genomgång av skadeförebyggande träningsprogram NR 3 för Hovås Billdal Elit.

augusti 26, 2013

Tisdag kväll bjöd på strålande sensommarväder och ett motiverat lag när Elitrehab var på plats för genomgång av säsongens sista stegring av det skadeförebyggande programmet. Första genomgången i januari vräkte snön ner på Valhalla IP och snötäcket var 10 cm djupt. Den genomgången hade sjukgymnasten fullt sjå att få spelarna varma och träningen fick avbrytas efter uppvärmningen. Idag var planen full av glada, motiverade spelare med bra löpteknik, klockrena landningar med ”knä över tå” och utfallssteg klippta ur en instruktionsbok. Bra jobbat Hovås Billdal!

En spelare som gör uppvärmningen bra blir bättre förberedd för spel rent prestationsmässigt men också i moment där skador kan uppstå. Både genom att kroppens proprioception (led- och muskelsinne) fungerar bättre när man värmt upp men också genom att man rent teknikmässigt tränat sig på hur man landar eller vänder i situationer där olyckan annars kan vara framme. I slutet av säsongen när det börjar dra ihop sig och det verkligen gäller att prestera bra och man samtidigt har mycket spel och matcher i ryggen är det extra viktigt att vara rädd om kroppen. Värm upp ordentligt, vila då möjlighet finns, ät och sov bra och sök hjälp hos sjukgymnast eller liknande när man har ”känningar” så dessa kan åtgärdas i tid.

Lycka till!!!