Veckans utmaning – att försöka må så bra som möjligt!

januari 25, 2021

När du jobbar hemifrån

Vi har fått i de mest märkliga arbetsplatsbeskrivningarna till oss när vi frågar hur det ser ut där hemma, där man sitter åtta timmar om dagen och trummar på tangentbordet. Det är stående arbetspositioner framför skrivbord uppbyggt med skokartonger och det är nedhasade laptopställningar i soffan. Vi lägger ingen värdering i detta ;o) ;o)

MEN det är viktigt att variera ställning. Byt ofta, få igång cirkulationen i kroppen ofta genom att röra på dig och se till att få in styrketräningen av rygg och axlar så orkar du hålla uppe kroppen både bättre och längre utan att det gör ont.

När du väljer att träna hemma

Om du kör din styrketräning hemma just nu är det viktigt att hålla den uppe så hög nivå som möjligt för att den skall ha en uppbyggande effekt. Styrketräning där du orkar fler än 12 reps är inte den typ av styrketräning du behöver som idrottare eller högt satsande motionär. Du behöver utmana med högre belastning.

Om du inte har en massa utrustning hemma får du jobba med det du har:

– Tyngdkraften – om du orkar fler än 12 armhävningar på fötterna kan du höja upp placeringen av fötterna på en liten pall eller på första trappsteget hemma så ökar belastningen i övningen.

– Hävarm – genom att göra hävarmen längre blir övningen tyngre. Gör till exempel hantellyft åt sidan med sträckta armar istället för lätt böjda och plankan på tå istället för på knä.

– Farten – om du gör en knäböj med någon lätt hantel eller viktplatta du har tillgång till hemma – gör dem som ett upphopp istället så får du mer belastning i övningen.

Vill du ha mer tips från oss? Vi hjälper dig ta hand om dina skador och din träning för att bli stark igen. Du träffar oss på vår mottagning eller via webben.

info@elitrehab.com