Tips från fysion inför semestern!

juni 20, 2022

Sommaren är i antågande med midsommar om bara några dagar. Säkert är det flera av er som inleder semestern redan nu. 

Vi vill dela med oss av vår erfarenhet och skicka med dig 3 tips på vägen, inför din sommarsemester. 

1. Har du någon typ av känning/besvär, ta dig tid att få det undersökt nu!

Under semestertid och kanske ute på någon semesterort är det svårare och ibland helt omöjligt att få tag i rätt personer för kvalificerad hjälp. 

Se till att ha kollat upp dina besvär innan så att du vet hur du hanterar dem för att få ut det mesta av din ledighet.

2. Semester, mer tid för träning. 

Mer tid, mer utrymme att göra det du vill – semestern ger dig möjlighet att starta upp en ny rutin eller ta tag i en gammal som kanske fått stå tillbaka under en pressad vår. 

Starkare, snabbare, hålla bättre – vad är ditt mål för i sommar? 

Börja fundera på vad du vill och hur du skall ta dig dit – kanske är det att springa längre eller ta tag i styrketräningen? 

3. Semester, andra vanor – watch out!

Att vara ute mer, röra på sig mer, äta mer säsongshärlig frukt och grönt är ju bra saker…men sommar och semestertider kan också bjuda på:

FLIP-FLOPS – platta skor är mindre bra för våra hälar och skall du gå en bit är det bra att få på sig skor med en kappa på hälen som samlar upp hälkudden och ger bättre stötdämpning

RENOVERINGSPROJEKT – att snickra på sommarstugan eller lägga ny trall kan vara årets semesterplan. Tänk på då att skall du göra jobb som du inte är van vid i ensidiga positioner, ta pauser! Kör lite stretch och rörlighet, ta en promenad runt huset innan du fortsätter för att ge musklerna lite återhämtning. 

Och skall du göra tunga lyft, lyft med benen, flytta runt med fötterna i stället för att vrida på ryggen. 

BRÄNNBOLLSTURNERING  – snabba starter utan uppvärmning. Är du rädd om dina hälsenor, värm upp innan, ta några joggingvarv runt banan innan ni kör i gång och ha skor på dig med uppbyggnad under hälen. 

Lycka till och skön midsommar!

/ElitRehabteamet