Ta chansen när den bjuds! – Elitrehab på Bestsellers Executive day

november 8, 2015

Det kommer in en man på scenen…livfull på gränsen till galen känns det som. Fylld av passion, kraft och entusiasm över att driva framåt. Han hoppar, går ner på knä, springer runt på scenen och verkligen visar hur han tar sig genom livet med en puls som får oss andra att undra var han tar sin energi ifrån? Det är Petter Stordahahlen som är på Bestsellers Executive Day i Göteborg och berättar om hur han började som jordgubbsförsäljare på torget i hemorten, blev Norges bästa jordgubbsförsäljare, Norges yngste VD vid 24 års ålder och nu är en hotellmagnat med visioner utöver vad vi endast kan ana. Han pratar om hur viktigt det är att börja morgonen med bra rutiner, träning, springa och äta bra frukost för att sedan ta sig an dagens utmaningar. Han berättar också om hur hans pappa lärde honom att lära sig göra det bästa av det man har och ta de chanser man får – Sälj dom jordgubbarna du har för det är dom du har att sälja! Petter tog över Norges NK, ”Sten och Ström” efter en konkurs och hade 48 timmar på sig att få igång 50 avdelningar med anställda och se till att det fanns varor att sälja på varje affärsområde. Många hade valt att avstå utmaningen men för Petter var det inte ett alternativ. Hans måtto är att aldrig bli feg och nöjd, aldrig missa en chans och han älskar måndagar… – Varför tycker folk så bra om fredagar? Min bästa dag är måndagar…en hel vecka kvar av dagar där man får chansen att bygga vidare, utveckla och gå framåt. Petter Stordahlen joggar av scenen med spänstiga kliv…Han är på G mot nästa projekt!

Nästa man att prata är Steve Wozniak en otroligt ödmjuk ingenjör som är sjävla hjärnan till Apple. Steve Jobs var affärmannen och Steve Wozniak den som stod för det tekniska kunnandet. Tillsammans skapade dom det som idag är ett av världens största företag. Det började som en hobbyverksamhet i källaren där man inte hade tillräckligt med pengar för att bygga en dator utan med penna och papper ritade masssor och massor av skisser på hur man skulle kunna göra det….om man fick chansen. Steve berättar om hur han till slut sålde sin älskade miniräknare för att med 250 dollar på fickan kunna skrida till verket och göra en prototyp av Apple 1. Han har hela tiden drivits av passionen att utveckla, göra bättre och att lära ut till andra det han kan. Idag har han en anstälning på Apple men brinner för att skapa bilar som är självgående där vi är passagerare…Han plockar fram sin I-watch och gör ett försök att demonstrera hur han från scenen i Göteborg kan ”honk the horn” på bilen som står i garaget hemma i USA…mitt i natten. Men tekniken är inte på Steves sida idag så frun får sova vidare….just idag i alla fall.

Vi lyssar också på Lena Apler som startat upp och gjort Collector till ett miljardföretag. Och sist men inte minst Simon Sinek som berättar om hur vi i mångt och mycket styrs av hormoner i jakten på kickar av lycka. Endofinet som ger oss en boost efter träning, maskerar fysisk smärta och gör oss oövervinnliga i uthållighet till skillnad från andra djur. Dopaminet som är ett beroendeframkallande hormon som går igång av att stryka något från ”to-do-listan” eller att nå mållinjen efter en längre kamp. Men framförallt hormonet oxytocin som ger oss en skön känsla i kroppen av lugn och ro, får igång vårt immunförsvar och dessutom får oss att vilja göra gott. Och det får vi igång genom att kramas, beröra eller göra något för någon annan.

Vad tar Elitrehab med sig?
Olika saker får oss att gå igång här i livet, det är helt klart. För en del handlar det om att gå framåt med sitt företag göra det större, mer framgångsrikt och få mer eknonomisk power. För andra rör det sig om att kunna springa snabbare, cykla längre eller kunna simma tävling på öppet hav. För en del är det kanske både och. Och även om business och idrott kanske står långt ifrån varandra på många plan så är dom ändå väldigt nära på andra.
Oavsett var du har dina mål i livet så är det viktigt att:

– Hålla fast i passionen för det du vill göra

– Ha en tydlig målbild för vart du vill nå

– Känn till vilka dina värderingar och kärnvärden är som du ta med dig i medgång och motgång

– Gör det bästa av det du har

– Ta chanserna när dom bjuds oavsett om du just i stunden inte tror dom är genomförbara

– Tänk på att det är lättare att ta sig framåt om man har ett team som backar upp oavsett om det är förlädrar som kör till träning, en coach som ser dina behov, en sjukgymnast som finns tillgänglig när olyckan är framme eller någon som kan ge dig en go kram när det behövs. Vi går många i tron att vi kan klara oss bättre själva men skall vi nå långt och satsa stort är det långt ifrån en sanning som håller.

MArieTack Bestseller för en otroligt inspirerande dag!