Elitrehabs sjukgymnaster på plats, Göteborgsvarvet 2013

maj 19, 2013

1 940 löpare som bröt. Många som kom i mål hamnade i akuttältet. Elitrehab-teamets sjukgymnaster jobbade på tillsammans med ett gott gäng proffsiga läkare, sjuksköterskor och andra sjukgymnaster (från Mölndals sjukhus bland annat) för att ta hand om muskelbristningar, överbelastade knän och en massa krampande ben. Men fokus hamnade naturligtvis på alla de löpare som fått i sig alldeles för lite vätska och inte mådde bra.

Trots tårar, kräkpåsar och en massa brutna förhoppningar om att göra en bra tid blev det en positiv dag. Man var trött när man gick hem igår men väldigt glad att det gick som det gick. För hur många av löparna var egentligen fysiskt förberedda på att springa med full intensitet i nästan 30-grader? Någon enstaka Kenyan kanske…

Så, fantastiskt bra jobbat till alla er som tog er runt. Och till alla er andra, det var en tuff dag med extrema förutsättningar då man kanske egentligen bör skall sitta under ett träd och dricka något svalkande.
Det kommer ett nytt varv med nya chanser! Och syns vi inte tidigare och så ses vi kanske där…vid målsnöret 2014. Lycka till!

IMG_2069