Häng med på löpanalys!!!

juni 11, 2013

Läste du inslaget i GP 3e juni om löpanalyser?
GP gjorde ett besök på Idrottshögskolan i Göteborg där Qualisys har sin avancerade mätutrustning som med löpband, markörer som sätts fast på kroppen och videokamera utvärderar vad som händer i rygg, bäcken, höfter och knän när man springer. Informationen samlas i ett program för analys och blir till kurvor och grafer som visar om hur man rör sig och belastar kroppen under löpsteget.

Elitrehab har testat löpanalysen med en av våra kunder, Anders Öhgren från löparklubben Solvikingarna. Han fick fram fina kurvor och spännande resultat som bland annat kunde ge oss en förspänning av foten innan stegisättning att jobba med, både för ett bättre löpsteg och för att minska belastningen på en långdragen hälsenetendinos.

Om man förbättrar sin löpteknik kan man inte bara springa snabbare utan också belasta kroppen mindre och därmed förebygga skador.
–Jag tror att detta är den stora grejen för att vara mer skadefri i framtiden, säger Peter Fröberg, elitansvarig på Västsvenska idrottsförbundet och en av de engagerade kring löpanalyserna på Idrottshögskolan.

Löpningen är en stor del i många idrotter och ett område där det finns mycket att göra. Nu har du chansen att tillsammans med Elitrehab besöka Idrottshögskolan och Qualisys den 26e juni för en workshop med löpanalys på agendan.

Välkommen med din intresseanmälan till info@elitrehab.com

Läs hela artikeln
http://www.gp.se/sport/1.1709339-lopsteg-for-en-battre-framtid